LJUBAVNI ODNOSI

Normalno je da ljubavne veze imaju uspone i padove. Parovi su na početku uglavnom često zajedno, a s vremenom njihov odnos se mijenja. No, to nužno ne znači da će se njihova veza završiti.

Ipak, ako vidite da vaša veza ne funkcioniše kako biste željeli, morat ćete zajedno s partnerom poraditi na vezi. Postoji čak sedam manjih problema, koje većina parova ignoriše, a koji su zapravo znakovi upozorenja da ste u lošoj vezi i da što prije trebate mijenjati vaš odnos.

Živite kao cimeri, a ne kao par

Ova situacija se vrlo lako može dogoditi. Ako ste zauzeti poslom ili drugim obavezama te zbog toga ne provodite kvalitetno vrijeme kao par, ozbiljno bi trebali planirati zajedničko vrijeme. Provođenje kvalitetnog vremena zajedno kao par jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoju vezu.

Ne zabavljate se više zajedno

Zabava je ono što održava vašu vezu. To je zapravo ono što vam pomaže da ostanete zajedno i u teškim vremenima. Kada ste se posljednji put vi i vaš partner nasmijali zajedno? Sjetite se početka, kada je zabava bila dio vaše svakodnevnice.

Jednostavno ne možete otpustiti negativnu perspektivu koju imate o vezi

Negativne misli često znaju preuzeti primat nad pozitivnim mislima. Čak i kada vaš partner radi pozitivne stvari, vi to ne percipirate kao pozitivno i to može predstavljati problem za nastavak odnosa. Ako vam se to dogodi, potrebno vam je savjetovanje za parove.

Nemate se oko čega svađati

Rijetko postoji veza u kojoj nema nesuglasica. Svađa je oblik komunikacije. Kad prestanete mariti za svog partnera, prestajete se svađati. Kada imate nesuglasicu i možete je riješiti, naučit ćete puno o svom partneru. To može pomoći u stvaranju sigurnosti u vezi kada se završi s poštovanjem.

Više razgovarate s prijateljima nego s partnerom

Partner bi vam trebao biti osoba od povjerenja i najbolji prijatelj. Trebali biste moći razgovarati s partnerom o bilo čemu. Ne biste se trebali plašiti da ćete biti osuđivani ili ismijavani.

Jednostavno više niste toliko naklonjeni svom partneru

Ako niste naklonjeni svom partneru kao nekada, znači da ne osjećate da vas on razumije. Međutim, to je ono što vam treba više od bilo čega drugog u vezi.

Više ne vjerujete svom partneru

Povjerenje je temelj zdrave veze. Zanimljivo je otkriće istraživanja Gottmanove metode za parove, a to je da parovi uvijek pokazuju ljubav jedno prema drugome. To može biti osmijeh, kimanje glavom, pitanje o tome kako im je prošao dan ili poziv na spoj. Obično ovakve geste takoreći dolaze iz ljubavi i što ih je više, vaš odnos je bolji.