JEDNOSTAVNE I UČINKOVITE

Fitness trenerica Petra Genco na društvenim mrežama objavljuje kratke videozapise u kojima pokazuje jednostavne vježbe za određene dijelove tijela.

U najnovijem videozapisu, 56-godišnja trenerica pokazala je tri jednostavne i učinkovite kombinacije vježbi za oblikovanje ruku.

Genco je za izvođenje vježbi koristila dva utega od dva kilograma, a napisala je da se ove vježbe na početku trebaju izvoditi pet dana u tjednu te je svaku vježbu potrebno ponoviti 15 puta tijekom treninga.

Kao prvu kombinaciju vježbi, fitness trenerica je izdvojila vježbe biceps pregib (biceps curl) i rameni potisak (shoulder press). Prvo započnite s biceps pregibom, nastavite vježbu s ramenim potiskom te vratite u ruke početno stanje i tako 15 puta.

@petragenco Try these exercises for the next 5 days to start to tone your arms and then keep repeating every week - increasing the weight when you can. 💪🏽 #workoutathome #keepfit #homeworkout #beginner #health #exercise #arm #armworkout ♬ Show Me Love - Vintage Culture Remix - Steve Angello & Laidback Luke
Vježba biceps pregib radi se tako da ruke, koje su ispružene uz tijelo, saviju i utezi podignu prema ramenima, a potom se ispruže iznad glave i vrate u položaj u kojem se utezi nalaze uz ramena. Time ste odradili i vježbu rameni potisak.

Druga vježba je još jedna verzija ramenog potiska, poznata kao tricep overhead press. U ovoj vježbi dlanovi su spojeni iznad glave i u njima se nalazi uteg, koji se potom spušta do gornjeg dijela leđa, pa se vraća u položaj s početka vježbe, iznad glave.

Posljednja vježba koju je Genco izdvojila je tricep extension, u kojoj se tijelo nalazi u blagom čučnju, a trup je nagnut prema naprijed. Ruke u kojima se nalaze utezi ispružene su iza leđa te se radi pregib prema tijelu, i dalje držeći utege.

Iako izgledaju jednostavno, ove vježbe na samom početku treniranja mogu biti pravi izazov za mnoge koji ih rade. No, s vremenom će izvršavanje vježbi biti lakše, te Genco preporučuje da u tom slučaju oni koji žele počnu vježbati i s težim utezima, iako to nije obavezno.