ISTINA ILI MIT?

Svi smo u nekom trenutku pokušali smršavjeti. Neki su vježbali, neki držali strogu dijetu, a treći isprobavali trikove koje su pronašli na internetu.

Iako je malo takvih savjeta učinkovito, ponekad se iz znatiželje želimo uvjeriti funkcioniraju li. Na društvenim mrežama tako je najpopularniji savjet da se na početku dana popije šoljica tople vode. To navodno pospješuje mršavljenje, a to rade i poznate osobe poput Meghan Markle i Elizabeth Hurley.

"Pijenje tople vode za mršavljenje zapravo je mit", poručila je na Instagramu nutricionistica Anjali Mukerjee.

Prema njenim riječima, mnogi ljudi vjeruju da im to može pomoći u gubljenju suvišnih kilograma, ali ona kaže da jedino pomaže u pospješivanju probave.

"Vruća voda pokreće probavu. Pijenje tople vode nakon obroka može pomoći u detoksikaciji. Možete ovo isprobati, možda će pomoći, ali neće učiniti da izgubite na težini", dodala je.

Ključ uspješnog mršavljenja sastoji se od kretanja i prehrane. Važno je baviti se tjelovježbom i sagorjeti više kalorija u odnosu na to koliko ih unesete hranom. Prehrana se treba temeljiti na hranjivim i niskokaloričnim namirnicama, poput voća, povrća, orašastih plodova, žitarica, nemasnog mesa i ribe. Uz to, važno je piti i dovoljno vode tokom dana.