PROBAJTE

Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku, Twitteru i Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo s više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za osvežavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi "The Sun".

Ako smo i mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.


Pranje sudopere


Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuvala za vodu doda i vruću vodu.

- Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine - savetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora


Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

- Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše - podjelila je.

Brisanje prašine


Korisnica "Clean Queen" pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

- Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se opet brzo skupi prašina - kaže ona.
Osvježavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata


Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata - piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova. Takođe jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podjelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

- Miriše nevjerovatno, bolje nego prije - napisala je.

Čišćenje tepiha


Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja.