"Pratimo sva dešavanja i maksimalno smo angažovani kako bismo sačuvali naše lovne terene u kojima smo neprestano ulagali"

Da su članovi Lovačkog društva "Bistrica-Župa" u istoimenoj oblasti prizrenske opštine posvećeni svome društvu, pokazalo se i na održanoj Redovnoj godišnjoj skupštini u Rečanu u nedjelju, u prostorijama Doma lovačkog društva "Bistrica-Župa".
Prisutnima je dobrodošlicu poželio član Predsjedništva, Azmir Miftari i tom prilikom predložio dnevni red, sa kojim su se saglasili svi lovci ovoga skupa.
O radu Predsjedništva i Nadzornog odbora lovačkog društva za proteklu godinu zaključilo se iz predočenog izvještaja prisutnim članovima, da njihov nesebični rad i korektno zalaganje u mnogome doprinosi održivosti društva, te da su u cijelosti spremni na očuvanju faune kao i unapređenju njihovog staništa.
"Za period od marta mjeseca 2018. godine do danas, rad Predsjedništva kao organa upravljanja Lovačkog društva "Bistrica-Župa" i Nadzornog odbora, odvijao se shodno Statutu ovog udruženja. Članovi Predsjedništtva i Nadzornog odbora nastojali su da sve postavljene zadatke izvršavaju pravovremeno i odgovorno i sa sigurnošću se može reći da su imali vidne rezultate u svom radu", zaključio je Miftari i dodao:
"Imamo dojavu da će SO Prizren u toku ove godine raspisati tender za lovne terene na 10 godina. Te se zbog toga daje na znanje članovima ovog Udruženja da su u toku određene pripreme kako bismo što spremniji dočekali raspisivanje najavljenog tendera”, istakao je član Predsjedništva ovog lovačkog društva, kao i član Federalnog društva u Prištini - Azmir Miftari.
Kada se došlo do pitanja otvaranje tendera i privatizaciju lovnih terena od strane Opštine Prizren, ovu po njima bolnu tačku nisu propustili bez detaljnijih analiza, a u diskusiju se uključio veći broj prisutnih lovaca.
“Mi ćemo pratiti sva dešavanja, i biti maksimalno angažovani kako bismo sačuvali naše lovne terene u kojima smo neprestano ulagali. Mnogo toga smo učinili na unapređenje staništa na našim lovnim terenima izrađujući, pritom, objekte koji doprinose očuvanju i veću reprodukciju populacije divljaći”, istakao je dugogodišnji član ovog Lovačkog društva Ivan Čukalović i dodao: 
“Pored dva lovačka doma i nekoliko lovačkih kućica na terenu posedujemo veći broj osmatračnica, hranilišta, kao i solišta u kojima smo uložili maksimalan trud i sredstva iz budžeta našeg lovačkog društva. Uskoro ćemo izraditi strategiju i doneti novi pravilnik koji će nam biti putokaz u koji ćemo ugraditi principe, rukovodeći se etičkim kodeksom i brojnim pravilima, uz moralni odnos prema prirodi i divljaći”, rekao je Čukalović, dobar poznavalac prilika i vrlo aktivni član iz redova društva. 
Izvještaj o finansijskom poslovanju lovačkog društva  predstavio je predsjednik Finansijske komisije, Safet Maksuti, apelujući na prisutne da na vrijeme izmiruju finansijske obaveze prema društvu, jer će ta sredstva biti neophodna za konkurisanje na tenderu za privatizaciju lovnih terena koji će uskoro uslijediti.
U diskusijama je uzeo učešće veći broj članova od kojih se, uglavnom, čula podrška usmjerena ka članovima Predsjedništva i svima onima koji rade za interese ovog primjernog lovačkog društva koje je svojom aktivnošću u više navrata dobijalo laskavu titulu “Najbolje lovačko društvo” od predstavnika Federalnog saveza iz Prištine.  
Lovci tvrde da će svakako opravdati ovo priznanje, rukovodeći se pritom snažnom rečenicom punoj sadržaja, koju je na svakoj lovačkoj skupštini ponavljao vrijedan i počasni lovac ovoga društva Batijar Mustafi: "Sačuvajmo srne jer su ukras naših šuma", a oni kažu da će biti još aktivniji kako bi opravdali ove moćne riječi i ukazali potpuno povjerenje prema ovom ljubitelju prirode.
"DOBAR POGLED"