Bella Hadid je prošetala crvenim tepihom 77. izdanja Cannes Film Festivala, a zbog smjelog izdanja je postala tema brojnih komentara na društvenim mrežama.

Na premijeri filma "The Apprentice" Alija Abbasija je nosila providnu haljinu modne kuće Saint Laurent kojom je otkrila grudi. Izgled je upotpunila blago uvijenom frizurom, dijamantnim nakitom i štiklama.

Mnogi fanovi su na društvenim mrežama naveli da se nije trebala pojaviti golišava na ovakvom prestižnom događaju.

"Žao mi je, ovo je tako razočarenje", "Izgledaš jeftino", "Mora li osoba biti gola da bi je drugi smatrali lijepom?", "Tvoj sam fan, ali ovo je vulgarno", neke su od reakcija.

Nakon što je pozirala prisutnim fotografima na crvenom tepihu, prišla je fanovima koji su stajali pored te im dala autograme i nakratko popričala s njima.

Cijenjeni stilista Law Roach je ranije nazvao Bellu "kraljicom Cannesa". Nosila je kreacije mnogih luksuznih modnih kuća, među kojima su Schiaparelli, Jean Paul Gaultier i Versace. Sudeći po večerašnjim reakcijama fanova, ona više nije modna ikona.

Podsjećamo, ruska manekenka Natasha Poly je također dobila brojne kritike jer se na festivalu pojavila u providnoj kreaciji.

Cannes Film Festival se održava od 14. do 25. maja. Pored spomenutog filma, pažnju publike su naročito privukli i filmovi "Megalopolis" Francisa Forda Coppole i "Furiosa: A Mad Max Saga" Georgea Millera.