Mještani sela Planjana se već nekoliko mjeseci suočavaju sa velikim odronom zemljišta na glavnom seoskom putu koji ugrožava živote mještana ovog bošnjačkog sela. Situacija je svakim danon sve gora i gora...

Na ovim fotografijama se možete uvjeriti na koji način ovaj odron zemljišta ugrožava putnu komunikaciju, a samim tim i živote mještana Planjana. Mještani već šest mjeseci pokušavaju skrenuti pažnju na ovaj problem lokalnim vlastima u opštini Prizren, ali do sada nisu nailazili na interesovanje istih.

"Mještani ovog sela apeluju na lokalne vlasti da se riješi ovaj problem, jer ovom trasom svaki dan prolazi veliki broj ljudi, kao i učenika, a uskoro će početi i ispaša stoke zbog čega se ovaj odron mora sanirati u što skorije vrijeme", rekao je između ostalog predsjednik omladine sela Planjana, Denis Senadović za naš portal.

Muhamed Mislimi je najugroženiji od svih jer se njegova kuća nalazi odmah iznad ovog klizišta.

"Strahujem za sve moje ukućane. Životi su nam ugroženi. Tri puta sam bio u opštini Prizren i obratio se za pomoć. Dao sam čak i projekat kako bi se sve moglo sanirati. Ali iz opštine i dalje nema reakcija", rekao je Muhamed Mislimi, potpredsjednik sela Planjane.