Dobri ljudi, moje oči žele da gledaju svjetlost sunčevih zraka, zelenilo proljeća, bjelinu snijega i plavetnilo neba, ovo su rijeći jednog djeteta kojem je potrebna humanitarna pomoć, rekla je na samom početku humanitarnog koncerta Sabina Redžepi, voditeljica programa.

Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu - da ozdravi.
Sinoć je u Domu kulture u Prizrenu održan humanitarni koncert za prikupljanje finansijske pomoći za djevojku iz Planjana, koja je oboljela od leukemije.
Na humanitarnom koncertu su učestvovali KUD "Šarski Behar", "Balkanski efendija" i estradni umjetnici Bošnjaka Kosova, Redžep Senadović, Selhan Alija, Migdat Hamza, Bex Band, Enes Vejapi i Arnes Vejapi klavijaturista Emruš Mujovi i harmonikaš Alen Azari.
Imam Anel Avdija se obratio prisutnima istakavši da smo ljudi koji uvijek znamo podržati one kojima je podrška potrebna i dodao je da su džemati i Bošnjaci spremni sakupiti onoliko koliko bude potrebno za pomoć oboljeloj djevojci.
"Tražimo od Allaha, Vladara Silnog i Mudrog da podari zdravlja našoj sestri. Čovjeku koji u ime Allaha udijeli sadaku, Allah mu uvećava njegov berećet i nafaku", rekao je imam Avdija.
Humanitarni koncert je organizovan od strane omladine Planjana i sva finansijska sredstva koja su prikupljena namijenjena su za liječenje djevojke iz ovog sela.