Da je udruženje malinara i sakupljača ljekovitog bilja Agro Red Gold, nosilac pozitivnih dešavanja u ruralnim bošnjačkim sredinama i izvor novih radnih mjesta, dokazuje i današnja radna posjeta visoke delegacije Lihtenštajna, Švicarske i švicarskog Caritasa.

Pokretanjem uzgoja jagodičastog voća i sakupljanjem ljekovitog bilja, u regiji Župe i Podgora, u zadnjih pet godina, otvoreno je preko 100 novih radnih mjesta u stalnom random odnosu, i nekoliko stotina kao sezonska radna snaga.
Prezentacija dosadašnjih aktivnosti i postignutih rezultata, sa jasno određenim prioritetima i jasnom vizijom u daljem radu ovog udruženja, naišla je na oduševljenje uvaženih gostiju navedene delegacije.
U udruženju Agro Red Gold, prepoznat je jedan pravi partner i bitan faktor izlaska, iz jedne apatije i stanja besperspektivnosti, koje vlada u našoj zajednici. Iskra nade je sijevnula, treba joj pružiti ruku i priključiti joj se.
Obostrano je razmotrena mogućnost produžetka strateškog partnerstva, koje će rezultirati velikom broju novih radnih mjesta.
“Predstoje nam veliki rezultati u narednom periodu. Do njih nije nimalo bilo lako stići. Uložen je ogroman trud i znanje. Izgrađeno je veliko povjerenje kod stranih partnera. Kruna svega toga će biti još ubrzaniji i kvalitetniji razvitak malinarstva na ovim prostorima, a kao glavni imperativ otvaranje novih radnih mjesta”, ističu iz udruženja Agro Red Gold.