Bliži Bošnjacima Župe

Nova demokratska stranka je juče u Rečanu zanično otvorila kancelariju, koja će, kako je rečeno, služiti mještanima svih sela u Župi.

U svečanoj atmosferi uz prisustvo čelnika ovog političkog subjekta i aktivista iz svih sela u Župi, juče je u Rečanu zvanično otvorena kancelarija Nove demokratske stranke.
Ističući značaj otvaranja jedne ovakve kancelarije za sve mještane bošnjačkih sela u Župi, predsjednica stranke Emilija Redžepi je rekla da je razlogom izabrano Rečane jer ono pretenduje da uskoro bude jedna od prvih budućih bošnjačkih opština na Kosovu. 
“Funkcionalnost ove kancelarije će biti zasnovana na poboljšanju života mještana sela u Župi, te će ići protok značajnih informacija koje se tiču poboljšanja života tih sela od centra, tj. baze NDS-a u Prizrenu do Rečana, a samim tim i do svih okolnih sela”, rekla je Emilija Redžepi. 
Kancelarija će, po njenim riječima, služiti onim osobama koje ne mogu ići do grada a u pitanju su starije osobe, žene i  mnogi drugi.
“Otvaranjem ove župske kancelarije teži se ka osnovnom koraku decentralizacije odnosno dobijanjem svoje prve bošnjačke opštine na Kosovu, jer mi Bošnjaci ovog regiona svojim radom, zalaganjem, brojem bošnjačkog stanovništva, mnogim prirodnim resursima a samim tim i bogatstvima ovog kraja, to svakako zaslužujemo”, istakla je predsjednica NDS-a.
Prisutnima se obratili i visoki zvaničnici ove stranke, Oruč Karadolami, Refik Šaćiri, Šemo Odović, te mnogi drugi aktivisti i  gosti ove stranke iz mnogih bošnjačkih sela u Župi koji su, svako na svoj način, istakli značaj otvaranje kancelarije NDS-a za dobrobit svih žitelja bošnjačke nacionalne zajednice koje zivi u ovom regionu  Kosova.
Od gostiju iz drugih bošnjačkih stranaka prisutan je bio Abaz Ademi sa saradnicima iz BSDAK-a.
Za sve prisutne goste vrijedne domaćice i aktivistkinje NDS-a iz Rečana pripremile su stare specijaliete sa ovih prostora poput kolpite, proje i raznih slatkiša.
Nakon prigodnog koktela razgovor se uz prijatno druženje prisutnih članova i  aktivista  te stranke nastavio do kasnih poslijepodnevnih časova.
Vinetu Ganić