Zamjenici ministra Bešković i Bajrami u Manastirici

Projekat kapitalne prirode koji se finanisra isključivo iz budžeta Ministarstva za zajednice i povratak, jedan u nizu, koji koalicija Vakat preko ministarstva finansira u bošnjačkim sredinama u infrastrukturnim i kapitalnim projektima

Zamjenici ministra za zajednice i povratak i dijasporu, Husnija Bešković i Ćerim Bajrami, te i zastupnik u kosovskom parlamentu Rasim Demiri i njegov  suradnik Bahrim Šabani, u Manastirici u Župi nadomak Prizrena, obišli su gradilište pokockavanja ulice za koju je Minsitarstvo za zajednice i povratak  uložilo 27 hiljada eura.

“Došli smo davidimo dinamiku izvođenja radova pokockavanja ove značajne ulice, projekat kapitalne prirode koji se finanisra isključivo iz budžeta Ministarstva za zajednice i povratak, jedan u nizu, koji koalicija Vakat preko ministarstva u kojem sam ja zamjenik, finansira u bošnjačkim sredinama u infrastrukturnim i kapitalnim projektima”, kazao je zamjenik ministra u Ministarstvu za zajednice i povratak Husnija Bešković.

Zamjenik ministra Bešković je dodao da projekti koji imaju zajednički prioritet imaju prednosti nad pojedinačnim i izrazio uvjeravanja da će ovaj sadašnji doprinjeti boljoj infrastrukturi budućoj opštini Rečane.

“Ako bog da ovo će biti doprinos poboljšanju uslova da Rečane preraste u novu opštinu. Nećemo stati na ovome trudićemo se da u svim bošnjačkim sredinama, bez favorizacije, nastavimo da ulažemo i u Gori, i u Vitomirici, da svi podjednako dobiju dio onog budžeta koji Ministarstvo za zajednice i povratak izdvaja za stabilizaciju zajednica”, kazao je Bešković.

Predsjednik Manastirice Azem Durmiši je kazao kako je zadovoljan brzinom radova na pokockavanju ulice i dodao da će se pokockati oko 1270  metara kvadratnih.

“Sa pokockavanjem smo krenuli 23.marta, uz jednu dobru dinamiku, nadamo se da će  se za desetak dana završiti ovaj za nas veoma značajan kapitalni projekat”, kazao je Durmiši, a potom je delegacija dvaju zamjenika ministara posjetila osnovnu školu “Svjetlost”.