Osnovna Å¡kole

Adelisa Džaferi, Amra Emrulahi, Anesa Smailji, Meliha Skenderi i Edin Ramani, učenici O.S. "Lekë Dukagjini" iz nastave na bosanskom jeziku u Prizrenu, pobjednici su četvrtfinala kviza pod nazivom "Pričajmo o Evropi" kojeg organizuje kancelarija EU na Kosovu. Oni su ubjedljivo pobijedili sa 30 poena razlike, svoje vršnjake srpske nacionalnosti u Silovu i Gnjilanu kao i učenike bošnajčke naciolalnosti iz Peći.

"Bilo je čast biti Bošnjak tog dana u Gnjilanu. Jako sam ponosna na moje učenike koji su deklasirali svoje vršnajke u znanju pokazavši na najbolji način, pogotovu predstavnicima EU, da na Kosovu žive i Bošnajci i da smo jako vrijedan i radan narod", kaže Esma Alija, nastavnica geografije i vođa ove grupe.
Ona dodaje da im slijedi polufinalni kviz koji će se održati u Prištini 18. aprila. Finale će se održati 7.maja takođe u Prištini. 
"Vjerujem u svoje učenike i u njihov rad. Očekujem da ćemo pobijediti i obići Evropu. To bi bio veliki podstrek našim budućim mladim generacijama a sa druge strane potvrda da je naše obrazovanje, bez obzira kako neki misle o tome, dobro i kvalitetno", zaključuje Alija.
Za više detalja pogledajte prilog Televizije Puls: