Ministrica javne administracije i lokalne samouprave

Emilija Redžepi, novoizabrana ministrica javne administracije i lokalne samouprave se putem saopštenja na svojem Facebook profilu obratila građanima Republike Kosova, kojeg prenosimo u cjelosti.

Poštovani građani, izabrana sam za ministricu javne administracije i lokalne samouprave u novoizabranoj Vladi Kosova. Ovo je velika obaveza ali i odgovornost koju preuzimam u novoj Vladi, poštovaću Ustav Republike Kosovo, sve zakonske regulative, biću dostupna svim gradonačelnicima opština bez obzira iz koje političke opcije dolaze i iz koje zajednice.

Zahvaljujem se premijeru gospodinu Albinu Kurti na ukazanom povjerenju, ali prije svega mojim kolegama poslanicima iz redova turske i romske zajednice kao i poslanici Dudi Balje, koji su me svojim glasom podržali za ministricu. Najsrdačnije se zahvaljujem svima Vama koji ste vjerovali u mene dugi niz godina mog truda, rada i borbe, koji ste me nesebično podržavali.

Radiću na transparentnosti lokalne samouprave, institucionalnu upotrebu jezika i pisma u opštinama gdje žive različiti narodi, približavanju institucionalnih organa građanima i podizanju pozitivne performanse putem kapitalnih ulaganja, infrastrukturnih projekata opštinama koje su bile zapostavljene, podizanje kapaciteta sprovođenja vladinog programa o opštinskom i regionalnom povezivanju gradeći dugoročne dobrosusjedske odnose.

Moj prioritet i sada kao ministrica ovog resora jeste dobijanje opštine Župa sa većinskim bošnjačkim stanovništvom i ako Bog da, istrajaću u tome!

Juče smo u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi obavili primopredaju dužnosti. Kao ministrica za javnu administraciju i lokalnu samoupravu preuzela sam dužnost od svoje koleginice i dosadašnje ministrice Adriane Hodžić.