U prepunoj hali Sportskog centra "Sezair Surroi" u Prizrenu, u povodu Dana Bošnjaka Kosova, održan je koncert na kojem je nastupila i mlada muzička regionalna zvijezda Menil Velioski.

Tradicionalni koncert u povodu Dana Bošnjaka Kosova je i ove godine privukao veliki broj posjetioca koji su do posljednjeg mjesta ispunili Sportski centar "Sezair Surroi" u Prizrenu.
Glavna zvijezda koncerta, pred više od pet hiljada ljudi, bio je Menil Velioski. Svoj nastup je započeo pjesmom “Zajdi, zajdi”, a koncert je nastavio poznatim folk pjesmama u veselom ritmu, na koje su nakon nekog vremena reagovali gosti koncerta i publika velikim kolom na parketu Sportskog centra.
Prije njega su Anel Rustemi i Enes Vejapi, svojim nastupom zagrijali mnogobrojne prisutne, a nekom drugom vrstom muzike, na radost mlade publike, predstavio se DJ Premium.
Za doprinos u održavanju koncerta organizator je dodijelio priznanja ministru Rasimu Demiriju, komandantu turskog kontigenta KFOR-a i ambasadoru Turske na Kosovu Çağrı Sakaru.