Beograd i Priština su za mir

On je rekao da je došao i da poruči Albancima da nerijetko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Kosovu gdje će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od rijeke Ibar.

On je izjavio da će Beograd i Priština razmjenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.

"Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije", rekao je Vučić, prenosi N1.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe - prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbjednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.  

"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbjednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbjednost garantuju", rekao je Vučić.

On je rekao da je došao i da poruči Albancima da nerijetko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

"Da višedecenijske i viševjekovne razmirice riješimo, da obezbjedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu", rekao je Vučić.