Lanac do zadnjeg vlasnika

Zamjenik direktora regionalne policije sjever, Besim Hoti, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je preko međunarodnih organizacija, koje su na zahtjev Policije Kosova izašle u susret, utvrđeno porijeklo vozila koje je pronađeno spaljeno nakon ubistva Olivera Ivanovića, kao i lanac vlasništva vozila, do zadnjeg vlasnika, čije je inače prebivalište u Srbiji.

U toku je razmatranje prikupljenog materijala kao što su video snimci, a uzete su i izjave nekoliko svjedoka, kazao je on.
Kako je dodao Hoti, istraga vezana za ubistvo Ivanovića odvija se punim intenzitetom od strane istražne radne grupe a pod ovlašćenjem javnih tužilaca.
"Istražnu radnu grupu čine grupa istražnih policajaca i raznovrsnih eksperata sa glavnog i lokalnog nivoa - kad kažem lokalni nivo to je regionalna policijska direkcija Sever i radna grupa istražnih policajaca glavne direkcije (iz Prištine), a u uskoj saradnji sa pripadnicima Eulexa", naveo je Hoti.
Oliver Ivanović je bio odbornik u Skupštini opštine Sjeverne Mitrovice i čelnik inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".
Ubijen je ispred svoje kancelarije 16. januara. Počinioci zločina još nisu pronađeni, a nalaz obdukcije je pokazao da je Ivanović ubijen sa šest metaka.