Ministar spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova, Flamur Sefaj, osudio je čin ubistva Olivera Ivanovića, koji se desio ispred sjedišta njegove partije u sjevernom dijelu Mitrovice. On smatra da ovakva djela ne služe za dobro procesima kroz koje prolazi Kosovo.

“Žao mi je za ubistvo Olivera Ivanovića. Izjavljujem moje iskreno saučešće njegovoj porodici. Pozivam sve građane da sarađuju sa organima pravde kako bi pomogli u rasvjetljenju slučaja, takođe ih pozivam da budu strpljivi i čekaju rezultate odgovornih institucija za to. Ovakva djela ne služe za dobro procesima kroz koje prolazi Kosovo. Ministarstvo spoljnih poslova će biti posvećeno u pronalaženju počinioca i njihovom kažnjavanju”, navodio je Sefaj u saopštenju.

Odmah nakon ubistva Ivanovića, ministar Sefaj se sastao sa predsjednikom Južne Mitrovice, Agimom Bahtirijem, koji je takođe pokazao žaljenje za ovaj čin i izjavio saučešće njegovoj porodici.

Tokom sastanka ministar Sefaj i gradonačelnik Bahtiri, preko potpredsjednika Vlade Milana Radojevića koji se nalazio na Sjevernoj Mitrovici kontaktirali su i sa gradonačelnikom Sjeverne Mitrovice Goranom Rakićem, kome su obećali svoju podršku u rasvjetljenju slučaja i potencirali da je saradnja u lokalnom nivou veoma značajna u ovom trenutku.