Četiri direktora za partije nevećinskih zajednica

Predsjednik opštine Prizren, Mytaher Haskuka, sa ili bez saglasnosti sa pregovaračima (partijama), u ponedjeljak će imenovati većinu direktora opštinskih direktorijata.

Predsjednik Mytaher Haskuka, još jednom je izjavio za stvaranje sveobuhvatne vladajuće koalicije, te da su pri okončanju sporazuma sa političkim strankama, osim sa PDK-om, da formiraju novu lokalnu vladu.

On je dalje kazao da, u slučaju da se ne postigne sporazum sa strankama s kojima se pregovori odvijaju, imaju akcioni plan B, bez obzira na probleme koji bi mogli biti predstavljeni ukoliko ne bude dovoljno glasova u Skupštini Prizrena.

Predsjednik Haskuka, rekao je na kraju u ponedjeljak, da će nakon izbora predsjedavajućeg, doći do imenovanja direktora najvažnijih direktorijata, bilo da se uspije ili ne uspije sklopiti sporazum sa svim partijama. Možemo imati nepotpunu vladu, ali to ne može biti prepreka, jer su u svim direktorijatima angažovani koordinatori koji se bave ovim pitanjem.

Prema izvorima TV Prizreni, u lokalnoj vladi LVV, LDK i Nisma će imati po 3 direktora, dok će četiri druga direktora voditi partije nevećinskih zajednica.