U narednih 66 mjeseci

Kosovske institucije će potrošiti 15 miliona eura za korišćenje 545 iznajmljenih vozila za 66 mjeseci.

Za četiri serije (LOT-a) ovog tendera potpisan je ugovor između Centralne agencije za nabavke i pobjedničkog ekonomskog operatera. Za još dva lota ponude su otvorene, ali pobjednik nije izabran, dok za tri posljednja lota nije bilo nikakvih ponuda.

Kosovske institucije će potrošiti 15 miliona eura za korišćenje 545 iznajmljenih vozila za narednih 66 mjeseci.

Na osnovu dokumenata, koje je uspio osigurati list "Zëri", može se vidjeti da preko javnog tendera objavljenog od strane Centralne agencije za nabavke (CAN) kompanija "Automita" je dobila 4 lota prve i druge kategorije tendera "Dugoročno korišćenje vozila pod zakup", a vrijednost svih lota je više od 7,2 miliona, dok je ugovor između naručioca i dobitne kompanije je potpisan 16. i 24. oktobra ove godine.

Također, prije nekoliko dana, Centralna agencija za nabavke otvorila ponude za treću kategoriju vozila, koja uključuju dva lota za iznajmljivanje 78 vozila za 66 mjeseci.

Za ovaj tender, gdje do sada nisu izabrani pobjednici, aplicirale su samo dvije kompanije, a prema dokumentima može se vidjeti da za lot 1 "Mercom Company" sa vozilima marke "Peguot" je aplicirao sa milion i 281 hiljada eura, dok je za lot 2 ova kompanija također ponudila milion i 281 hiljada eura, piše list "Zëri".