Izgradnja mostova među generacijama

Komandant Fungo ohrabrio mlade da izgrade bolju budućnost za sve ljude na Kosovu.

Međunarodne mirovne snage predvođene NATO-om, KFOR, saopćile su da su u svakom trenutku spremne pružiti podršku i pomoć kako bi se osigurala sigurna budućnost za sve stanovnike Kosova, prenose agencije.
Jučer je KFOR, u saradnji sa "Utočištem za medvjede Priština" organizirao posjetu djece od 10 do 12 godina u pratnji roditelja do popularnog utočišta u blizini Gračaničkog jezera.
Komandant mirovnih snaga, general-major Giovanni Fungo je istakao kako će, saradnjom i naporom na više nivoa društva, svi moći prevladati razlike i ohrabrio mlade da izgrade bolju budućnost za sve ljude na Kosovu, navodi se u saopćenju kancelarije KFOR-a za odnose sa javnošću.
U saopćenju se ističe kako je današnja omladina budućnost Kosova, te kako su mladi puni snage, odlučnosti i energije, željni graditi mostove koji će povezivati buduće generacije.
Dodaje se kako će KFOR, zajedno sa mladima na Kosovu, nastaviti graditi mostove budućnosti naglašavajući ono najbolje na Kosovu kroz muziku, tehnologiju, promociju rodne ravnopravnosti kao i zaštitu životne sredine.