Šira vlada

Kandidat za premijera iz koalicije PAN Ramush Haradinaj je rekao da je koalicija imala mogućnosti da i ranije ima 61 glas, ali je sada stvorena bolja mogućnost.

"Imali smo mogućnost da se vratimo u skupštinu ranije sa 61 glasom, ali se rodila nova mogućnost i situacija koja je sveobuhvatnija, u znak poštovanja procesa i ove mogućnosti, dali smo više vremena zahtjevu Alijansi za novo Kosovo", naveo ja Haradinaj.
AKR Behgjeta Pacollija produžila je rok za ultimatum koji je dala Samoopredeljenju i Demokratskom savezu Kosova kako bi i oni učestvovali u procesu formiranja institucija. "Imajte u vidu da nismo dali prostora ovom zahtjevu AKR, mi bi danas bili na poslu, ali, bili smo veoma pažljivi jer mislimo da je ovo dobro za procese koji nas čekaju", dodao je Haradinaj.
"Izgubljeno vrijeme do sada, za koje ni ja nisam zadovoljan što smo izgubili, želim da opravdam argumentom da ćemo imati širu vladu. Ne vjerujem da ćemo gubiti više vremena, ne znam koliko ćemo stići ove nedjelje da završimo sve, ali svakako nećemo više gubiti mnogo vremena zemlji”, rekao je Haradinaj.
On je ovo izjavio tokom konferencije za javnost na kojoj je predstavio šest kandidata za predsjednike opština iz AAK.