Ministarsko mjesto, nekoliko zamjenika ministra...

Koalicija Vakat dobila je mjesto potpredsjednika Skupštine Kosova, ministra bez portfelja, dok NDS je sa vladajućom koalicijom sklopila sporazum na osnovu kojeg je dobila dva zamjenika ministra. Iz Vakata očekuju takođe još dva zamjenika ministra.

Rasim Demiri u novoj Vladi Kosova je ministar bez portfelja, a baviće se pitanjima nesrpskih zajednica. S obzirom da je Demiri sada ministar, njegova poslanička funkcija prestaje ali na njegovo mjesto će doći Ćerim Bajrami, jer je slijedeći sa najvećim brojem glasova.
"Postoji dosta problema. Mislim da ćemo se u prvom redu baviti infrastrukturom u župsko-podgorskom kraju. Pozvaćemo strane ulagače da ulažu ne samo u tom kraju, već i u svim krajevima gdje žive Bošnjaci. U našem kraju, u Župi, Podgori i Dragašu i te kako ima mogućnosti za ulaganjem“, kazao je Demiri za Radio Kosovo 2.
Demiri dodaje da je "bošnajčka zajednica ovog puta ispoštovana kao zajednica, pokazano je da je bošnjačka zajednica faktor u ovom društvu, a prioritet ovog ministarskog mjesta, svakako biće i bošnajčka zajednica".
On je obećao da će se najmanje desetak ljudi zaposliti.
Emilija Redžepi, predsjednica Nove demokratske strane podržala je da Rasim Demiri bude ministar, ali se nadala nekom adekvatnijem ministarstvu. Ona ipak kaže da se interes bošnjačke zajednice može povećati na većem nivou samim tim što je zajednica dobila ministra.
Ona je dodala i da je postigla sporazum sa vladajućom koalicijom.
"NDS je dobila dva zamjenika ministra u budućoj vladi – mjesto zamjenika ministra za poljoprivredu i mjesto zamjenika ministra za povratak“, kazala je ona.
Duda Balje, iz koalicije "Vakat", u ponedjeljak je izabrana za potpredsjednicu Skupštine Kosova.