Moralnija od VLAN-a

Petrit Selimi smatra da je koalicija PDK-LDK u korist Kosova i međunarodne trke za razvoj, priznavanje, integraciju u EU i NATO, bez obzira na to što se nekome možda čini da je kosovska politička liga dosadna bez opozicije.

Ukoliko se pogledaju ljudski resursi dveju partija, po njegovim riječima, ujedinjenje PDK-LDK izgleda slično kao da se Barselona ujedini sa Realom. 
Zamjenik vršioca dužnosti ministra inostranih poslova i član Demokratske partije Kosova Petrit Selimi, smatra da je ujedinjenje PDK sa LDK u novu vladajuću koaliciju od interesa za zemlju. 
U intervjuu za Tribunu on izražava uvjerenje da će koalicija koja ima oko 90 mjesta u Skupštini biti u stanju da vodi zemlju napred u integrativne procese kao i da stvori nove mogućnosti za razvoj zemlje. 
Selimi priznaje da ni jednoj strani nije bilo lako da uđe u tu koaliciju isto kao što ni jedna od njih nije uspjela da ostvari maksimum svojih zahtjeva. On je rekao da raspodjela tri glavne pozicije u državnim resorima treba da bude dogovorena narednih dana. 
Selimi smatra da je koalicija PDK-LDK daleko moralnija od papazjanije sporazuma VLAN. I na kraju krajeva, kaže da političari nisu ni imami, ni popovi.