Mi smo mu dopustili da dođe

Zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuçi izjavio je danas da srpski zvaničnici na Kosovo dolaze kada im to dozvole kosovske institucije i istakao da je potpredsjednik Vlade Srbije prilikom nedavne posjete sjeveru Kosova poštovao kosovske zakone i procedure.

Kuçi je, reagujući na izlaganje poslanice Skupštine Kosova iz redova Samoopredeljenja, Albane Gashi o posjeti prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića rekao da zvaničnici koji posjećuju Kosovo treba da se pridržavaju zakona Kosova.
"U odnosu sa Srbijom, kada su u pitanju zvanične posjete postoje procedure koje treba poštovati zato što se oni zaustavljaju na granici. Oni koji dolaze treba da poštuju naše zakone", rekao je Kuçi.
Gashi je upitala Kuçija odakle mu legitimitet "da dozvoli predstavnicima Srbije da dođu na Kosovo, a koji svakodnevno ugrožavaju ustavni poredak Kosova".
Kuçi je na uzvratio da Albana Gashi ne treba da brine o tome jer je Vučić prilikom nedavne posjete Kosovu poštovao kosovske zakone i procedure.
"Pitajte njega (Vučića) zašto je prihvatio dozvolu Republike Kosova, a ne nas koji smo mu dopustili da dođe", rekao je Kuçi.