Hitno rješavanje problema

Raspostranjenost prostitucije među srednjoškolskim djevojkama u Štrpcu je najveći problem koji zahtjeva hitno rješavanje, saopštile su i zaključile učesnice seminara koji je u organizaciji NVO "Avenija" i "Božur" bio održan tokom videnda.

Učesnice su se složile da je problem koji su iznele mlade žene iz Štrpca na ovom seminaru, a koji se tiče postojanja prostitucije među devojkama u srednjim školama na teritoriji ove opštine, pitanje koje zahteva hitnu reakciju i istragu, prenosi KIM radio.
Kako je navedeno u saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju, učesnice seminara su iskoristile priliku da iznesu probleme sa kojima se suočavaju u svojim sredinama i diskutuju o mogućim načinima njihovog rješavanja.
Na seminaru sa temom "Učešće žena u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou" učestvovalo je dvadesetak predstavnica ženskih nevladinih organizacija sa područija Kosova (Gračanica, Kosovo Polje, Novo Brdo, Gnjilane, Mitrovica, Zubin Potok, Štrpce i Obilić).
Projekat "Povećanje učešća žena u procesu donošenja odluka na lokalnom novou, sa akcentom na nevećinske zajednice", podržan je od strane UN Women a sprovode ga Udruženje poslovnih žena "Avenija" iz Lapljeg Sela i NVO "Božur" iz Babinog Mosta.