Nisu aktivni već šest sedmica

Postoje 23 lap-topa koji su postavljeni ispred članova Vladinog kabineta, na stolu gdje Vlada održava sedmične sjednice. Nisu aktivni već šest sedmica a ne očekuje se da budu aktivirani ni do kraja marta.

Iz Vlade su rekli da će projekat izbaciti listove sa stola za sastanke i da će olakšati raspravu i odlučivanje.

Međutim, nasmijali su se na pitanje da li postoji neki član kabineta koji ne zna koristiti lap-top, piše list "Koha Ditore".

Ovaj projekat je s pomopom prezentiran prije šest sedmica. Ministrica Vlora Çitaku je izjavila da će ovaj projekat uštedjeti dosta papira. No, hrpe papira su viđene pred premijera, zamjenike premiejra i ministre na posljednjih pet sasatanaka.

Çitakuova je u utorak izjavila da ministrima ovaj projekat nije posebno prezentiran. Ali je rekla da je glavni cilj, sem izbacivanja troškova za papir, i distribuiranje materijala Vlade putem interneta.

"Dakle, materijale imamo prezentirane na ekranu. Znam da još uvijek ne radi, ali ono što je glavni cilj sam već spomenula", rekla je Çitaku.

Do ovdje je govorila ozbiljno, i počela se smijati kada je upitana da li se plaši da neki od njenih kolega i koleginica u Vladi Kosova neće znati rukovati sa lap-topom.

Nasmijala se i onda je odgovorila da ne vjeruje u to.