Izgradnja trgovinskog centra

U Bijelom Polju položen je kamen temeljac za gradnju trgovinskog centra kompanije ETC, čije je sjedište na Kosovu. Investicija je vrijedna 3,5 miliona eura, a obezbijediće stotinu novih radnih mjesta, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Kamen temeljac položili su predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i vlasnik kompanije ELKOS Ramiz Kelmendi.
"Izražavam zahvalnost kompanijskom menadžmentu, posebno vlasniku kompanije ELKOS GRUPE gospodinu Ramizu Keljmendiju za njegovu poslovnu odluku da pokrene ovu investiciju u Bijelom Polju i naravno, sa već uspostavljenom ili funkcionalnom investicijom u Rožajama, doprinese ne samo razvoju Bijelog Polja, nego i razvoju Crne Gore i rastu njene ekonomije", rekao je premijer Marković.
U objektu ukupne površine 6.209 m² biće zaposleno 60 radnika u trgovini i 40 u poslovnim prostorima i kao samostalni preduzetnici. 
Kompanija "Elkos group", koja je osnovana 1989. godine na Kosovu, upošljava oko 3.500 radnika. Na Kosovu posluje sa 30 marketa i distributnim centrima u svim gradovima. Kompanija ima dva poslovna centra u Makedoniji – u Štipu i Gostivaru dok u Albaniji ima otkupni centar za voće i povrće koji je jedan od najvećih u regionu. U Crnoj Gori ima poslovni centar u Rožajama.