Uoči privatizacije Pošte i telekoma Kosova, 11 službenika ove institucije je povećalo svoje plate. Tako da trenutno Bardhyl Sejdiu za 100 eura ima veću platu i od svog oca Fatmira, koji ima najveću platu iz budžeta Kosova, kao predsjednik države. Takođe i  Demir Limaj je konkurentan svom bratu Fatmiru Limaju, ministru i poslaniku, javlja KTV.

Znajući da će se PTK privatizovati, službenici ove kompanije su požurili s povećanje i već previsokih plata. 11 visokih službenika Pošte i telekoma Kosova povećanje su dobila na osnovu napredovanja unutar kompanije u kojoj rade.

Ova unapređenja donilo je povećanje plata, u vrijeme kada PTK treba da se privatizuje. Pozivajući se na izvor unutar ove kompanije KTV saznaje i  imena svih službenika sa najvećim platama od svih kosovskih kompanijama.

Iz ranga 15, koji donosi primanja od 2000 eura, unapređeni su šef nabavke Fatmir Gjonbalaj i direktor za spoljne odnose, Menduh Abazi.

Sada će njihova primanja iznositi 3500 eura bruto. Isto je i sa devet drugih službenika koji su ranga 16 i kojima će se primanja povećati za 1000 eura. To su: Xhevdet Smakiqi (savjetnik), Elvis Pista (savjetnik), Bardhyl Sejdiu (šef sigurnosti), Besnik Jani (direktor ljudskih resursa), Bedri Barku (vršitelja dužnosti direktora "Vala"), Fatos Shema (menadžer) Visar Xhaferi (menadžer), Demir Limaj (direktor marketinga), Slobodan Petrović (Odjel za povratak).

Niko iz kancelarije za odnose sa medijima nije bio spreman da priča za KTV-u na ovu temu. Rang 17 je najveći u ovoj kompaniji, ali iznimka je samo glavni izvršni direktor, Shzqri Haxha, koji ima primanja od pet hiljada eura bruto. Plata od 3500 eura  je veća od plate predsjednika Kosova, čija je plata tri hiljade i 400 eura mjesečno, kao i premijera koji prima 2 hiljade i 400 eura bruto.

PTK Odbor je obećao da će smanjiti plate kao što su i druge kompanije to učinile. Međutim, plate se stalno povećavale što je i karakterisalo ovu kompaniju svo ovo vrijeme. Prosječna plata na Kosovu je 272 eura.