Ovo je stvarno neviđeno

Ronaldinho je u smiraj karijere na slavnoj Azteci ponovio ovacije sa Santiago Bernabeua...

Ronaldinho Gaučo napunio je 35. godina, vidljivo je da ima nekoliko kilograma viška, teško se kreće terenom, zlobnici bi rekli da se vuče, ali kad mu je lopta u nogama, još uvijek u stanju proizvesti čaroliju. Ronaldinho trenutno nosi dres meksičkog prvoligaša Querétara.
U prošlom kolu tamošnje lige Querétaro je gostovao kod Americe. Utakmica se igrala na čuvenom stadionu Azteca koji prima 105.000 gledatelja, a Ronaldinho je ušao u igru tek u 84. minuti.
Budući da su se igrale dvije minute sudijske nadoknade, Ronaldinho je proveo na terenu osam minuta, no i to mu je bilo dovoljno da podigne gledatelje na noge u tri navrata. Zabio je dva lijepa gola i povukao dva-tri sjajna poteza. Prosto je natjerao suparničke navijači da mu prirede ovacije. Na kraju utakmice Brazilac je ostao na centru terena i klanjao se navijačima koji su frentično pljeskali. Meksički kroničari ne sjećaju se kada se to zadnji put dogodilo. Slične ovacije dobivali su Pele i Maradona, ali nisu igrali protiv domaćih igrača.
„Jako sam uzbuđen, to mi puno znači. To mi se dogodilo na Santiago Bernabeuu, a sada i na Azteci“, prisjetio se Ronaldinho „el clasica“ iz 2005. i ovacija koje je dobio u dresu Barcelone na Bernabeuu. Takvo što događa se jednom ili dvaput u sto godina. Navijači Reala prije Ronaldinha aplaudirali su još samo Diego Maradoni početkom 80-tih.
Pogledajte videa s Bernabeua i Aztece i uživajte u potezima velikog majstora koji je nedavno demantirao glasine kako odlazi u penziju.
„Igrat ću nogomet sve dok se osjećam dobro i dok postoji zadovoljstvo“, kazao je Gaučo.