U povodu Dana Bošnjaka Kosova u okviru projekta "Svijest o svom identitetu i nacionalnoj pripadnosti" nevladine organizacije NVO "Relax", učenicima u školama u Župi i Podgori podijeljeni su pokloni za nacionalni dan.

Brošuru "Mi smo Bošnjaci", notes sa obilježjem Dana Bošnjaka i hemijsku olovku dobili su učenici 2. i 3. razreda u svim školama u Župi i Podgori, kako bi se, po riječima organizatora, kod bošnjačke djece u ruralnim sredinama dodatno usadila svijest o svom identitetu i nacionalnoj pripadnosti, obilježavanjem nacionalnog dana.
"Preko brošure Mi smo Bošnjaci koja je prilagođena nižim razredima osnovne škole željeli smo da djeca u Župi i Podgoru, obilježavanjem Dana Bošnjaka, još više razviju svijest o nacionalnoj pripadnosti sa ciljem očuvanja identiteta, što je dugotrajan i stalan proces. A za praznik se dobijaju pokloni", rekao je koordinator projekta Amir Jakupi ispred NVO "Relax". 
On je istakao da su za razliku od prošle godine, kada su brošure i poklone dijelili u gradskim školama, ove godine projektom bile obuhvaćene samo škole u Župi i Podgoru.