U organizaciji Nove Demokratske stranke danas su u banket sali “Alegria“ u Prizrenu, aktivistkinje i simpatizerke ove bošnjačke stranke kao i njihove prijateljice iz svih ostalih zajednica koje žive u ovom gradu, uz muziku i druženje zajednički obilježile Dan žena – 8. mart.

Predsjednica NDS-a i poslanica u Skupštini Kosova se, čestitajući praznik svim ženama, zahvalila na njihovom odazivu da prisustvuju ovoj proslavi i istakla značaj ovakvih  zajedničkih druženja bošnjačkih žena.
Predsjednica Redžepi je u izjavi za medije istakla da NDS svake godine u povodu 8. marta organizuje druženje žena sa posebnim akcentom na žene iz ruralnih sredina – bošnjačkih sela u Župi i Podgoru.
"Žene iz ovih sredina trebaju biti aktivnije u savremenom kosovskom društvu. Vremenom se moraju izboriti sa patrijahalnim shvatanjem i razmišljanjem da žena treba uvijek biti kući i oko porodice. S tim se ne slažem, jer ako žena može biti stub jedne porodice, zašto ne bi dala svoj doprinos cjelokupnom društvu, kako bi svima nama bilo bolje", rekla je predsjednica  NDS-a. 
Što se tiče javnih institucija, smatra da ta borba za ulazak na kosovsku političku scenu mora biti još jača.
"U Parlamentu Kosova zastupljenost  žena treba da bude veća. Što se tiče izvršne vlasti, imamo samo dvije ministarke te se ta borba vodi i dalje,  a još veća borba nam predstoji za što veći broj zaposlenih žena u javnim institucijama. Ne mogu žene biti samo vaspitačice ili učiteljice, medicinske sestre i slično. Zašto ne bi bile menadžerke, direktorke raznih preduzeća, poslanice, ministrice... U svakoj zajednici na Kosovu imamo mnogo kapaciteta, tj. mnogo školovanih žena i intelektualki koje mogu doprinijeti razvoju modernog kosovskog  društva u svim segmentima“, istakla je Emilija Redžepi, predsjednica NDS-a.
Uz pjesmu, igru i dobro raspoloženje, tročasovno druženje je brzo proteklo. Za prijatnu muziku se pobrinuo mješoviti folk bend iz Planjana i Donjeg Ljubinja, a za sve prisutne je upriličen i svečani ručak.