Drugi kongres Nove demokratske stranke odražan je danas u Prizrenu. Emilija Redžepi je ponovo izabrana za predsjednicu stranke.

Kongresu su kao gosti prisustvovali predstavnici skoro svih političkih stranaka a uspješan rad su obraćanjem poželeli Nait Hasani, predsjednik ogranka PDK u Prizrenu, Burim Ramadani, predstavnik AAK-a, Shefki Abdullahu predstavnik AKR-a, Teuta Sahatxhiu, predstavnica LDK i predsjednica Foruma žena u parlamentu Kosova, Radojica Tomić, ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Orhan Lopar, potpredsjednik opštine Prizren, Numan Balić, predsjednik SDA Kosova, Murselj Halili, predsjednik GIG-a, Agim Shahini, predsjednik Alijanse za biznis Kosova, Hadži Zulfi Merdža, predsjednik romske partije Kosova i Vesimir Savić, zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke.   
Najprije se skupu obratila predsjednica Nove demokratske stranke pozdravivši sve prisutne i u ime bošnjačke zajednice zahvalila onima koji su uzeli učešće prilikom realizacije kapitalnih investicija, gdje je uloženo 2 miliona i 700 hiljada eura.
Onda se pristupilo glasanju. Od 131-og  delegata koji su glasali, povjerenje predsjednici Emilije Redžepi je dalo 128 delegata, dva su bila protiv i jedan suzdržan.
Pored izbora predsjednika stranke na Kongresu su izabrani i članovi Glavnog i Izvršnog odbora.