Tri veličanstvena koncerta

Povodom objavljivanja javnog poziva od strane Direktorijata za kulturu omladinu i sport za primanje prijedloga oko dodjele nagrade godine, a koja se tiče organizacije kulturno sportskih aktivnosti, i ove godine, kao i predhodnih, KUD "Šarski Behar" će konkurisati sa svojim projektima i aktivnostima održanim u toku protekle godine, organizacijom koncerata koje ćemo u nastavku obrazložiti:

1. Koncert, održan 31. marta 2012. godine, u sali Doma kulture "Xhemajli Berisha" u Prizrenu, povodom 20-to godišnjice postojanja na našim prostorima KUD-a "Šarski Behar", koji se bavio očuvanjem i njegovanjem naše kulture, tradicije i obićaja, gdje je posebno zapažanje bila dodjela više od 50 pohvala bivšim i sadašnjim članovima društva,kao i ličnostima koji su dali doprinos u afirmaciji naše kulture, obrazovanja i sporta.
2. Koncert povodom našeg nacionalnog praznika, 28. septembra 2012. godine, "Dana Bošnjaka Kosova", u organizaciji KUD-a "Šarski Behar" a pod pokroviteljstvom BSK-a, u dvorani "Sezair Suroi" u Prizrenu, gdje su naši gosti večeri bili iz Bosne I Hercegovine, učesnici i finalisti Reality showa "Zvijezda možeš biti ti", kao i naši izvođači, gdje je po izvještaju policije bilo prisutno blizu 7000 posjetilaca, kao takav, ocijenjen kao najveći skup Bošnjaka koji je ikad održan.
3. Koncert održan 03. 11. 2012. godine, u sali Doma kulture "Xhemajli Berisha" u Prizrenu, povodom obilježavanja našeg vjerskog praznika, Kurban Bajrama, uz ilahije, pesme, igre, smjeli osmjeh i našu radost, obilježili naš praznik, gdje je takođe jedan od dobitnika pohvale za podršku naših aktivnosti Direktorijat za kulturu omladinu i sport kao i naš veliki prijatelj komandant Turskog bataljona KFOR-a, Ajgyn Eker.
KUD  "Šarski Behar"
Organizacioni Odbor