Bivši predsjednik SAD-a ponovo u žiži javnosti

Portret bivšeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, koji je jedno vrijeme bio izložen u Nacionalnoj galeriji portreta u Washingtonu, ima jednu tajnu - pored portreta je naslikana sjenka haljine bivše pripravnice Bijele kuće Monice Lewinsky, izjavio je autor slike.

Bill Clinton je "najveći lažov svih vremena. On i njegova administracija su uradili dobre stvari, ali ne mogu da zaboravim priču o Monici koja je suptilno inkorporirana u sliku", izjavio je slikar Nelson Shanks.

Kako danas prenose mediji u SAD-u, sjenka u obliku siluete koja zamagljuje dio kamina ispred kojeg stoji Clinton je "zapravo sjenka plave haljine Monice Lewinsky", koja je imala ljubavnu aferu s Clintonom za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

Shanks tvrdi da je imao model za slikanje sjenke.

"Manekenka je dolazila na slikanje, ali nikad u isto vrijeme kad i Clinton", rekao je slikar.

France Press je javio da su ovu vijest potvrdili i ostali članovi slikarskog studija u kojem je napravljen portret.

Portret se sada nalazi u arhivama, dok su predstavnici muzeja u kojem je bila slika izložena, rekli da nisu znali "za tu tajnu".



Jedna od haljina Monice Lewinsky služila je kao dokaz za vrijeme istrage o opozivu Billa Clintona 1998. godine.

Podsjetimo, nekadašnja službenica Bijele kuće, Monica Levinsky, koja je imala seksualnu aferu sa Clintonom, prošle godine je konačno progovorila o svemu što se tada događalo.

Levinsky je odlučila da otvori dušu u kolumni koju će napisati u jednom magazinu.

"Riješila sam da dignem glavu iz pijeska i da progovorim o mojoj prošlosti. A koliko će me to koštati tek ću vidjeti", rekla je Lewinsky, a prenosi Independent.

Ona je priznala da odnos koji se dogodio između nje i bišeg prvog čovjeka SAD je bio odnos između dvije odrasle osbe, ali je isto tako navela da se duboko kaje zbog svega toga.

"Da, moj šef me je iskoristio. Ali i dalje čvrsto stojim pri stavu da je to bio dobrovoljni odnos. Svaka zloupotreba je došla kasnije kada sam poslužila kao žrtveno jagnje za očuvanje njegovog položaja", rekla je Monica Lewinsky.