Najbolji grada na svijetu?

Cijene stanova u Londonu dostigle su vrhunac - jeftinije je živjeti u nekom luksuznom hotelu, nego zakupiti stan u britanskoj prestonici.

Iznajmljivanje stana na Ist Endu košta i do 1.117 američkih dolara nedjeljno, što je mnogo više u poređenju sa boravkom u hotelu sa četiri zvezdice, koji iznosi 375 dolara za isti vremenski period.
Turistički sajt "Last minute" izvršio je analizu cijena, upoređujući nedjeljnu kiriju sa boravkom u luksuznom hotelu. Iznajmljivanje stanova u centralnom Londonu "poraslo" je sedam odsto u posljednjih godinu dana - dok su troškovi "pali" za skoro pet posto. 
S druge strane, prednosti boravka u hotelu svakako dobro su poznate - nema poreza, ne plaća se struja, a uvijek je tu neko ko će se pobrinuti da posteljina bude čista i redovno mijenjana. 
Još jedno istraživanje, koje je sprovela londonska Privredna komora, pokazalo je da troškovi života i rada u Londonu prijete da poljuljaju reputaciju "najboljeg grada na svijetu". 
Collin Stanbridge izvršni direktor Komore, poručuje da gradske vlasti moraju da deluju brzo i efikasno, kako bi osigurale da neuspjeh u fundamentalnim oblastima ne degradira ugled koji London ima u svijetu.