Italija

Saobraćajna policija nekada zna biti neumoljiva, što nekada spašava živote ljudi. Ipak, da i oni imaju “propusta”, svjedoči neobičan događaj koji se desio u gradiću na sjeveroistoku Italije, a koji je izazvao veliku pažnju italijanske javnosti.

Naime, penzioner iz gradića Pinerolo, u neposrednoj blizini Torina, kažnjen je od strane saobraćajne policije jer je suviše sporo prelazio ulicu! Ovo je izazvalo burnu reakciju italijanske javnosti, ali i zvaničnika.

Naime, riječ je o 85-godišnjem penzioneru koji je sa štapom prelazio ulicu, kada su ga zaustavili policajci.

S obzirom na to da se teško kreće, nije uspio preći ulicu dok je trajalo zeleno svjetlo i crveno se već bilo upalilo. Saobraćajna policija je to okarakterisala kao kršenje pravila učesnika u saobraćaju i “odrezala” mu kaznu.

Stanovnici Pinerola tvrde da zeleno svjetlo na tom semaforu traje svega nekoliko sekundi, što je mnogima nedovoljno za prelazak ulice, posebno starijim ljudima, koji imaju poteškoće pri kretanju.

Bez obzira na to, policija je penzioneru na licu mjesta napisala kaznu od 41 eura, koja je potom snižena na 28 eura, jer ju je platio u roku.

Gradonačelnik Pinerola Eugenio Buttiero poručio je kako će on penzioneru refundirati novac od kazne.