Nadživio četiri žene

Predstavnici Guinnesove knjige rekorda najavili su da će provjeriti tvrdnje Indijca Feroz Ud Din Mira koji tvrdi da ima skoro vijek i po. Ukoliko se njegovi navodi pokažu kao tačni, Din Mir će biti proglašen za najstariju osobu na svijetu.

Indijac Feroz Ud Din Mir tvrdi da je on najstarija osoba na planeti i da ima 142 godinu. Otac desetoro djece kaže da ima rodni list na kojem kao datum rođenja stoji 10. mart 1872.
Din Mir je rođen u planinama na sjeveru Kašmira. Dugo godina je živio i radio u Pakistanu. Indijac se ženio pet puta, prvi put 1890. godine. Trenutno je u braku sa svojom petom ženom, koja je, ako se njegove tvrdnje o datumu rođenja tačne, stariji od nje čak 60 godina.
I pored njegovih tvrdnji da ima skoro vijek i po, Din Mir se i dalje kreće samostalno. Takođje, iako mu je vid oslabio i usporeno priča, on i dalje prepoznaje članove svoje familije.
“Tokom svog života vidio sam i doživio svašta. Život je nekada bio mnogo jednostavniji. Kada nije bilo električne energije i drugog komfora sve je bilo mnogo lakše i prostije. Kako su uslovi za život postajali lakši, ljudi su se otuđili i sve im je teže da žive jedni sa drugima”, priča Indijac.