Doktori nisu mogli vjerovati

Tri sestre Kristal Turner (25), Misti Stokes (24), and Courtnee Hoffman(21) z grada Laytona država Utah, SAD porodile su se u julu mesecu, njih tri su rodile tri dečaka. A najčudnije od svega toga je to da su dve sestre rodile dva dečaka u istoj bolnici,i to u razmaku od sat vremena.Ovim zanimljivim i neobičnim medicinskim slučajem bili su iznenađeni svi ljekari u Dečijem centru u državi Utahu, gdje je natalitet,najveći u Americi.

Dr. Daren Housel, koji je porodio dve sestre u roku od sat vremena, kaže da nikada nije doživeo ovakav slučaj u svojoj 20-godišnjoj karijeri doktora.
“U svojoj karijeri sam imao preko 5.000 poroda, ali nikada nisam u istom danu imao dve sestre za porod” sjeća se kako je njihova majka trčala od jedne do druge sobe da vidi svoje kćerke i unuke koji su došli na svijet. Sestre izjavile TV medijima da nisu imale nikakav plan da zatrudne u isto vrijeme.
Misti Stokes je prva saznala da je trudna .Kada je to rekla mlađoj sestri Courtnee Hoffman i ona je zatražila test na trudnoću. Bio je pozitivan. Sestre su nakon toga o radosnim vijestima obavijestile najstariju,  Kristal Turner koja ima 25 godina. Mislile su da će biti tužna, jer je najstarija, a još nema dijete. Ali dve sestre je čekalo iznenađenje…
“Ne, nisam tužna. I ja sam trudna”- rekla im je tada Kristal. Stokes je rodila u Bostonu 3. jula. Hoffman je rodila sina 27. jula u bolnici u Utahu, a samo sat kasnije u istoj bolnici, kod Dr. Darena Housela, sina je rodila i Turner.