Kineskinja Li Sjufeng (95) ustala iz kovčega šest dana pošto su je komšije proglasile mrtvom. Komšije, srećom, nisu zapečatile kovčeg. Ljekari kažu da je starica pretrpjela takozvanu vještačku smrt.

Kineskinja Li Sjufeng (95) šokirala je cijelo selo pošto je šest dana poslije smrti ustala iz kovčega. Starica iz sela Lijulou u kineskoj provinciji Guangsi pala je u kupatilu i udarila glavu. Nekako je uspjela da dođe do kreveta, gdje su je komšije našle i utvrdile da ne diše. 

Čen Ćingvang (60) kaže da je došao kod nje da joj donese doručak i zatekao je na krevetu. " Nije se pomjerala i nije disala. Pokušavao sam da je probudim, ali nije davala nikakve znakove života. Ma koliko jako da sam vikao i gurao je, ona nije reagovala. Bilo mi je, ipak, malo čudno to što nije disala, a tijelo joj je bilo toplo", ispričao je Čen.

Starica je živjela sama, pa su Čen i njegov sin odlučili da obave pripreme za sahranu. Uzeli su kovčeg i položili staricu u njega. Komšija, srećom, nije zapečatio kovčeg, već ga je ostavio otvorenim kako bi prijatelji i rodbina mogli da se oproste od Li. 

Dan prije sahrane Čen je došao u komšinicinu kuću i zatekao prazan kovčeg. "Zaprepastio sam se kad sam vidio da nema leša. Otišao sam u kuhinju i ugledao Li za šporetom, kako kuha", ispričao je Čen Ćingvang.

Starica, i sama u čudu, izjavila je da se probudila iz čudnog sna i da je vrlo gladna. Rekla je da prvo mora da ruča, pa će se onda družiti s komšijama. Ljekari iz lokalne bolnice naveli su da je Li Sjufeng pretrpjela takozvanu vještačku smrt. To je stanje kad osoba ne diše, ali tijelo ostaje toplo. 

"Srećom su komšije odlučile da je ostave u otvorenom kovčegu nekoliko dana. Da su je sahranili odmah, starica bi umrla užasnom smrću", naveo je lokalni ljekar, piše Kurir.