Godinu za nama obilježili su različiti događaji, a svijetom su se pronijele i vijesti koje bi bile smiješne ili apsurdne da u njih niko nije vjerovao. One su se ipak dogodile, a mi vam predstavljamo deset najzanimljivijih.

1. Objavio majčinu umrlicu da bi dobio slobodan dan
FILADELFIJA - Amerikanac iz Brukvila u strahu da će dobiti otkaz ako uzme slobodan dan objavio je umrlicu svoje majke.

2. Dali spasiocu 425 eura da izvuče igračke iz provalije
BEČ - Bračni par iz Njemačke platio je 425 eura spasiocu Markusu Fleshmanu u austrijskim Alpima da iz provalije duboke 2.000 metara spasi plišanog žapca.

3. Rodila šestorke za tri minute
BRUKVUD  - Heder Carol iz Brukvuda uz pomoć pedeset ljekara i medicinskog osoblja rodila je šestorke za tri minute, i to tri mjeseca prije roka.

4. Pronađen „Porše" ukraden 1988.
LAS VEGAS - "Porše 911 turbo", koji vrijedi 28.000 dolara a čiji je nestanak prijavljen prije 23 godine u Las Vegasu, pronađen je na brodu sa krijumčarenim stvarima koji je trebalo iz Amerike da krene prema Holandiji.

5. U Malaviju peku kifle nazvane po Bin Ladenu
LILONGVE - Pekari jednog grada u Malaviju peku slatke kifle koje su nazvali po bivšem zloglasnom teroristi Osami bin Ladenu, a prodaju i do 2.000 “bin ladena” dnevno.

6. Gej pingvini dobili mladunče na odgajanje
PEKING - Uprava akvarijuma “Polarna zemlja” u Harbinu u Kini dala je paru gej mužjaka pingvina mladunče kako bi ga odgajili.

7. Lovci prizemljili avion zbog seksa u toaletu
DETROIT - Pilot američkog putničkog aviona na liniji Denver-Detroit prijavio je sumnjivo ponašanja troje ljudi koji su se tokom leta na smjenu zaključavali u toaletu, te su ga presrela i prizemljila dva lovca.

8. Kazna za nepropisno parkiranje prije 2.000 godina?
PALERMO - Policija na Siciliji izrekla je kaznu od 32.000 eura za nepropisno parkirano vozilo nakon što je greškom izračunala kamatu za proteklih 2.000 godina. Kamata je obračunata jer je policajac u prijavi napisao 208. a ne 2008. godinu.

9. Pomoć za odvikavanje od jedenja kobasica
LONDON - Britanac David Harding prvi je čovjek na svijetu koji je zatražio pomoć psihijatra zbog liječenja zavisnosti od jedenja kobasica. Zavisnik je potrošio skoro 2.000 funti na savjetovanja i hipnoze kako bi prestao sa tom navikom.

10. Najsmrdljiviji čovjek na svijetu
NJU DELHI - Kalijash Sing (65) proglašen je za najsmrdljivijeg čovjeka na svijetu pošto je priznao da se nije kupao 37 godina. On je objasnio kako mu je svećenik rekao da će ga bog nagraditi sinom ako potpuno prestane da se kupa.