Ribolovci David Saldamando i njegov prijatelj Scotty Westgaard imaju neobičan hobi – love morske pse, vade ih iz vode, fotografišu se sa njima, pa ih vraćaju u okean.

David Saldamando iz Santa Barbare u Kaliforniji i njegov prijatelj Scotty Westgaard u slobodno vrijeme u kajacima love morske pse, fotografišu se sa njima, pa ih vraćaju u okean, prenosi Tportal.

Iako zvuči bizarno, kad se morskog psa okrene glavom prema dnu najopasniji morski grabežljivac postane potpuno miran. Naoružani tim teoretskim znanjem David Saldamando nedavno je ulovio svog morskog psa i okrenuo ga naopačke.

Kad se velika riba smirila, dva ribiča počela su fotografisati svoj ulov, ali morski pas se neočekivano prenuo i počeo otimati. S obzirom da su obojica bila u kajacima, Saldamando je nakon nekoliko trenutaka završio u moru sa dva i pol metra dugačkim morskim psom. Ali nije ga pustio.

Saldamando je nastavio držati morskog psa za rep i ponovo ga smirio te izvukao nazad u kajak kako bi mogli nastaviti sa fotografisanjem. S obzirom da je njegov prijatelj Scotty sve snimio, niko ne može rjeći kako se radi o "lovačkoj priči".