Erik Sprague u svijetu je poznatiji pod svojim 'umjetničkim imenom' Čovjek-gušter. Iako mnogi znaju za njega i zgroženi su njegovim izgledom, malo je onih koji ga uistinu znaju.

Ako želite saznati više o ovom neobičnom čovjeku i njegovim motivima, svakako vam preporučujemo da pogledate neki od intervjua s njim koji će vam ga prikazati u malo drugačijem svijetlu.

A ako ste samo željni još više materijala za zgražanje, pogledajte video u kojem Erik izvodi trik s divovskim otvaračem vina od kojeg će se mnogima 'odsjeći' noge.

Za one koji prvi put vide Guštera i ne znaju po čemu je poseban, evo malo upoznavanje. Erikovo tijelo je cijelo istetovirano ljuskama, iznad obrva ima ugrađen teflon zbog čega izgleda kao da ima male rogove. Jezik mu je operativnim zahvatom presječen na pola pa izgleda kao zmijski. Osim gušterskih dodataka ima i brojne piercinge.

Profesionalni je zabavljač koji nastupa diljem Amerike, ima svoju grupu koja se zove Lizard Skynard, ali ne sviraju glazbu sličnu Lynyrd Skynyrd.

Nedavno je prema njemu napravljena i skulptura u stvarnoj veličini koja je izložena u muzeju Ripley's, najpoznatijem američkom muzeju neobičnih ljudi i stvari. 

Pogledajte video!