Kao iz filma Sam u kući

Šestogodišnji dječak završio je 257 kilometara dalje od svoje bake koju je posjećivao tokom božićnih praznika nakon što je ukrcan na pogrešan let, zbog čega je njegovo putovanje na odmor više ličilo na još jedan nastavak poznatog filma Sam u kući.

Dijete bez pratnje sletjelo je u grad Orlando umjesto u Fort Myers na jugozapadu američke države Florida, na očaj bake Marije Ramos koja ga je čekala na međunarodnom aerodromu Jugozapadna Florida.

Bio je to prvi let njenog unuka, koji je obavljala kompanija Spirit Airlines iz Filadelfije.

Desilo se da je Spirit Airlines u četvrtak smjestio dječaka Caspera na pogrešan let, prenosi The Guardian.

Gospođa Ramos je dobila poziv od svog unuka sa aerodroma u Orlandu i rekao joj je da je sletio.

Ona je u intervjuu za ABC News objasnila da je njegov prtljag stigao, ali od njega nije bilo ni traga. Njoj su rekli da nije bio na ovom letu i da ga je propustio, iako je ona imala njegovu prijavu.

Utrčala je u avion da provjeri sa stjuardesom gdje joj je unuk, navodi Sky News.

- Rekla mi je da nije imala djece sa sobom. Stalno sam razmišljala o tome da li bi mi neko ukrao unuka - dodala je.

U izjavi za Wink TV Ramos je tražila odgovore od Spirit Airlinesa kako se ovo desilo.

- Javite mi kako je moj unuk završio u Orlandu. Kako se to dogodilo? Da li su ga izvukli iz aviona? Stjuardesa, nakon što jmu je mama predala papire, da li ga je pustila samog? Je li sam je uskočio u pogrešan avion - pitala je.

Dječak je "pogrešno ukrcan" na let za Orlando, navodi Spirit Airlines.

- Dijete je uvijek bilo pod brigom i nadzorom člana Spirit tima, a čim smo otkrili grešku, odmah smo poduzeli korake da kontaktiramo porodicu i ponovo ih povežemo - navodi se u saopćenju aviokompanije.

Dodaju da "ozbiljno shvatamo sigurnost i odgovornost prevoza svih naših gostiju i provodimo internu istragu", te se izvinjavaju porodici.

The Guardian/Sky News