Neobično hapšenje u Meksiku

Vijest o neobičnom hapšenju lutke Chucky, poznate iz horor filma, i njenog vlasnika Carlosa u Monklovi, postala je viralna ne samo u Meksiku, gdje se hapšenje dogodilo, već i širom svijeta.

Hapšenje se desilo 11. septembra kada je vlasnik popularne lutke uhapšen zajedno sa Chuckyjem u Main Plazi nakon što je lutku navodno iskoristio za napad. Mediji su prenijeli vijest o bizarnom hapšenju navodeći kao razlog plašenje ljudi pri čemu je od njih tražen novac, prenosu Unilad.

Prema izvještajima svjedoka, osumnjičeni je "natjerao" lutku da maše velikim nožem kako bi pokušao uplašiti ljude da predaju svoj novac.

Vlasik, naveden kao Carlos N, je navodno bio pod uticajem ilegalne supstance dok je svojom lutkom plašio ljude na glavnom trgu u Monklovi u Meksiku.

Juan Raul Alcocer, službenik policije Monclove, objavio je izjavu u kojoj je naveo da je "stavio (ljudima) lutku u lice i plašio ih", što je prekršaj pa je zato i uhapšen.

Meksički mediji su izvijestili da je policajac koji je Chuckyju stavio lisice kasnije ukoren jer nije ozbiljno shvatio svoj posao.

Nakon hapšenja, Carlos N je kasnije pušten na slobodu.

Za meksički NRT Mexico sam Carlos, vlasnik lutke, je kazao koji je rekao da je do svega došlo zbog zabune. Tvrdi da je za proslavu rođendana odlučio da se našali s lutkom, dodao joj je nož, a kada je hodao ulicom policija mu je prišla misleći da remeti red i koristi lutku za napad.

Unilad