Alan Hind već dve godine nema jedan dio lobanje, teško mu je oštećena donja vilica, slijep je na jedno oko... Sve zbog pada sa zgrade

Da čovjek može da preživi bez pola mozga, znali smo iz bizarnih viceva. Ali to je zaista moguće! Živi dokaz je Alan Hind, Škot iz Lokerbija.

Alan je prije samo dvije godine bio radno sposoban 26-godišnji mladić koji se borio za svoj komad hleba. Radio je sve i svašta, uglavnom na građevinama. A onda je dobio posao na rušenju zgrade u Londonu i život mu se promjenio iz korijena!

Nadzornik radova i gazda objekta poslali su Alana bez ikakve zaštitne opreme da ruši zgradu, sa koje je pao sa više od osam metara visine!

Preživeo je, ali je ostao bez dijela lobanje, dijela mozga, s teško oštećenom donjom vilicom i slijep na jedno oko. Uz to, ogluveo je na jedno uho i pretrpeo teško oštećenje bubrega.

Šest mjeseci poslije fatalnog pada Alanu je ugrađena titanijumska ploča pod kožu glave, kako bi mu mozak bio zaštićen od eventualnog udarca.

- Kad su me dovezli u bolnicu, ljekari su sumnjali da ću preživeti. Morali su da mi odstrane dio mozga, s obzirom na vrstu oštećenja. Poslije toga, kada sam napustio bolnicu, plašio sam se da odem izvan svog stana! Strahovao sam da će me neko, čak i slučajno, udariti po glavi i ubiti - svjedočio je Alan.

Erik i Robert Mari, Alanovi poslodavci, proglašeni su krivim za tešku nesreću u kojoj je Alan Hind stradao. Presuda sa preciziranom sumom za odštetu i kaznom koju će izreći sud biće poznata 19. jula.