PA TI PARKIRAJ

Bili su agresivni i pod utjecajem alkohola, no vlasnik posjeda je uzeo pravdu u svoje ruke i kaznio ih na doista neobičan način.

Incident se dogodio još prošle godine na farmi u Durhamu u Engleskoj kad su farmeru Robertu Hooperu dvojica alkoholiziranih mladića blokirala pristup posjedu. Oni su mu pristup blokirali svojom Opel Corsom, a nakon svađe su i fizički nasrnuli na Hoopera.  

On je rekao da ih je zamolio da maknu auto, a tada ga je vidno pijani mladić dva puta udario i raskrvario usnicu. "Ako nećete maknuti svoj auto, ja ću ga maknuti. Reagirao sam na ovaj način jer sam se osjećao ugroženim i branio sam svoj dom", rekao je Hooper na sudu. A "ovaj način" znači da je uzeo radno vozilo-utovarivač i pomaknuo Corsu. "Englezu je kuća njegov dvorac, a moj dvorac počinje na ulazu u dvorište“, ponovio je Hooper.
 
Nakon što je izgurao Corsu na cestu, Hooper je vilicama utovarivača udario jednog mladića koji ga je pokušao napasti. Na sreću, usprkos incidentnoj situaciji, na koncu nitko nije stradao osim Opelovog lima.

Cijeli slučaj je na koncu dospio na sud i izazvao izuzetno velik interes lokalne zajednice. Sudac je saslušao obje strane i na koncu oslobodio farmera: "Robert je pristojan član zajednice koji nikada nije kažnjavan. Njegov postupak je bio potpuno iracionalan, ali neosporno je pravo svakoga braniti svoj dom." Sudac je u završnoj riječi ponovio i riječi slavnog boksača Mikea Tysona: "Svatko ima plan dok ne dobije šakom u usta."

21-godišnjem Charlieju Burnsu je na koncu odbijena tužba, a time je ostao i bez nadoknade štete na Opelu.

(Index.hr)