PONOSNO POZIRALA

Paulina Porizkova, jedna od najljepših manekenki 1980-ih, nedavno je operisala kukove, a sada je ponosno pokazala svoje ožiljke.

Dok sam išla na ovu operaciju, nisam mogla, a da ne razmišljam o ožiljcima. Prihvatam one koje imam, ali nemam želju stvarati nove. Na našem odmoru sam se konstantno opraštala od glatke kože na kostima kukova, iako sam osjećala krivnju što sam tašta", započela je.

Između ostalog je navela i kako će ožiljci postati dio nje i biti podsjetnik na stare boli i nove pobjede. Objasnila je kako su i stari i novi ožiljci na tijelu i umu "ljepilo koje je drži zajedno".

"Kao i sve ožiljke izvana i iznutra, prihvatit ću ih. Bit ću ponosna na njih, ali nemam namjeru stvarati nove", također je napisala.

Porzikova je rođena sa kongenitalnom displazijom kuka, koja može dovesti do osteoartritisa ili lomljenja kuka. Na operaciju se odlučila zato što joj se hrskavica u kukovima istrošila.

Paulina je rođena 1965. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Sa porodicom se 1968. preselila u Švedsku kako bi izbjegla invaziju Varšavskog pakta. U Švedskoj je postala glumica i model sa svjetski poznatom karijerom.

Radila je kampanje za brendove kao što su Chanel, Versace, Hermes, Christian Dior, Oscar De La Renta, Mikimoto, Perry Ellis, Laura Biagiotti, Anne Klein, Ellen Tracy, Barneys New York, Ann Taylor i Revlon.