U SAUDIJSKOJ ARABIJI

Slavna pjevačica Iggy Azalea tvrdi da joj nakon pucanja hlača na bini, nije bilo dopušteno završiti nastup u Saudijskoj Arabiji.

Pjevačica je u petak imala nastup na festivalu "Gamers8" u Boulevard Riyadh Cityju, kada su joj prilikom plesanja pukle hlače. Ubrzo nakon toga, napustila je binu, ali se nije mogla vratiti.

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavio i snimak trenutka u kojem dolazi do nezgode, a Iggy se nakon nastupa oglasila na Twitteru, gdje je pojasnila šta se dogodilo nakon nezgode.

"U redu sam, samo nisam željela da fanovi budu tužni ili ljuti na organizatore koncerta jer to nije bila njihova ili moja kontrola, već kontrola policije koja je stajala sa strane pozornice", napisala je pjevačica na društvenim mrežama.

Objasnila je i da zamijenila hlače, ali da joj vlasti nisu htjeli vratiti zbog komentara kojeg je uputila ženama dok je nastupala. Ona je poručila ženama Saudijske Arabije da budu glasne i da je svijet u kojem živimo ženski. Nakon toga je poručila da ne planira nositi hlače od lateksa na svojim narednim nastupima.