!

Poznata pjevačica Dupa Lipa, čiji roditelji su s Kosova, trenutno je na svjetskoj turneji gdje promoviše album 'Future Nostalgia'.

U Milanu je tako u četvrtak sve prisutne na koncertu oduševila izgledom, nastupom i pjevanjem, ali nešto kasnije je sve to ostalo u sjeni - kada je pala na bini.

Dok je pjevala pjesmu 'Be the one', koja na YouTubu ima više od 540 miliona pregledala, okliznula se i pala. U pomoć joj je priskočio prateći plesač, koji joj je pomogao da ustane.

Njeni fanovi su snimili sve to, pa se snimak jako brzo proširio YouTubom u više verzija.

"Nadam se da je dobro", "To nije bio tipičan pad - nešto nije uredu", "Bit će ona dobro sigurno" - glasili su neki od komentara na snimak.

Podsjetimo, Dua je rođena u Londonu, ali njeni roditelji su s Kosova, gdje je i ona provela dio djetinjstva.

Njena majka Anisa je Bosanka i dva puta je bježala od rata – prvi put kada je rat bio u Bosni i Hercegovini, a zatim se preselila na Kosovo, odakle je također pobjegla sa zaručnikom (a danas mužem) Dukagjinom Lipom. Sreću su pronašli u Londonu.

U intervjuima je uvijek rado isticala svoje porijeklo. Tako je za The Guardian rekla, kada ju je novinar pitao da li se snovi ostvaraju samo zbog sanjarenja, odgovorila kako najveći dio je došao iz posmatranja njenih roditelja koji su je naučili bitnu lekciju – prilagoditi se različitim mjestima i okolnostima.

Nakon ljetne pauze, Dua Lipa će proputovati svijet tokom nove turneje, koja će se završiti u novembru u Australiji.