ZAJEDNO RADILI 17 GODINA

Nakon što je nedavno porodica Brucea Willisa saopćila kako boluje od afazije te da se povlači iz svijeta glume, oglasio se i njegov dvojnik sa snimanja filmova istaknuvši kako se glumac značajno promijenio u proteklih godinu dana.

Stuart F. Wilson radio je sa Willisom posljednjih 17 godina, a u početku je, tvrdi, glumčeve "promjene" pripisivao opsegu njegovih obaveza.

"Vidjeli smo neke promjene, ali to je nešto što se dešavalo svim velikim zvijezdama poput njega, jer oni imaju milion različitih stvari koje se dešavaju. Ponekad kad bismo razgovarali s njim izgledao je kao da je odlutao, ali mislili smo da to ne znači ništa", rekao je Stuart.

Naposlijetku, Stuart ističe da je postalo očigledno kako je u pitanju nešto ozbiljnije.

"Toliko biti s nekim, da, vidite promjene. U određenom trenutku bilo je očigledno da se nešto dešava. Shvatili smo to jer se testirao na različite stvari, no tada još nismo znali o čemu je tačno riječ", rekao je on.

Stuart i Bruce posljednji su put radili zajedno u decembru prošle godine.

"Tada je većina ekipe predosjećala da će on uzeti pauzu. Išao je na neka testiranja i slične stvari. Zaključili smo da će uzeti pauzu, iako smo bili spremni i da naš posao nestane", rekao je Bruce.

Osim promjena u njegovoj sposobnosti da se prisjeća stvari, Stuart je primijetio i male promjene u njegovom izgledu.

"Sada je malo mršaviji, ali ionako nikada nije bio neki halapljivac. Znate, kada odemo na večeru, naručio bi dosta toga i onda samo izbirao hranu", rekao je Stuart i dodao kako je Bruce uvijek bio u dobroj formi.

Kada je riječ o budućnosti, Willisov dvojnik tvrdi da će se sada posvetiti svojoj kompaniji Fall Guy Productions koju vodi od 2013. godine.

Podsjećamo, u saopćenju Willisova porodica istakla je kako je glumcu dijagnostikovana afazija te da će napraviti pauzu od karijere koja mu je puno značila.

"Bruce uvijek kaže da treba uživati u životu i planiramo uraditi upravo to", zaključili su.

Podsjećamo, afazija je oblik oštećenja mozga koja narušava govor i razumijevanje jezika. Bolesnike ostavlja nesposobnim da efikasno komuniciraju te je često rezultat moždanog udara ili tumora na mozgu.